Bakalie: orzechy i suszone owoce

W cukierniach, restauracjach i kawiarniach serwujących autorskie desery nie może zabraknąć naturalnych składników, które nadadzą im wyjątkowy smak i teksturę. Bakalie, czyli orzechy i suszone owoce są popularne zarówno w Polsce, jak i w wielu innych zakątkach globu – a w hurtowni HoReCa Kuchnie Świata możesz zamówić zarówno rodzime, jak i egzotyczne smaki.

Bakalie, owoce suszone i orzechy przygotowane z myślą o gastronomii

Nasza hurtownia specjalizuje się w zaopatrywaniu różnych lokali gastronomicznych – od hotelowych restauracji, przez kawiarnie i cukiernie, aż po lokalne food trucki i bary szybkiej obsługi. Zadbaliśmy o to, aby nasz asortyment doskonale pasował do potrzeb naszych klientów, dlatego bakalie, suszone owoce i orzechy zamówisz u nas nawet w bardzo dużych ilościach. Pojemne opakowania zbiorcze czynią je doskonałym wyborem do użytku profesjonalnego.

Jakie bakalie zamówisz w naszej hurtowni?

Zadbaliśmy o to, aby restauratorzy zamawiający produkty z naszej oferty nie musieli w żaden sposób ograniczać kreatywności szefów kuchni i cukierników. W sprzedaży mamy szeroki wybór orzechów laskowych i włoskich z Polski, pestki słonecznika i dyni, a także rodzime owoce, takie jak chociażby suszone morele. Nie zabrakło u nas również amerykańskich smaków: bez trudu zamówisz u nas łuskane fistaszki czy żurawinę. Wśród bakalii znajdziesz także orientalne propozycje, takie jak importowane z Iranu daktyle, rodzynki i pistacje.

Dla tych, którzy szukają inspiracji w kulturach latynoskich, odpowiednią ofertą będą z pewnością orzechy brazylijskie, pecan czy migdały z upraw w Ameryce Południowej. Wśród bakalii znalazły się także bogate w smaki i substancje odżywcze nerkowce i macadamia pochodzące z krajów afrykańskich. Jeśli z kolei Twój lokal specjalizuje się w smakach azjatyckich, w Kuchniach Świata zamówisz mniej typowe bakalie, takie jak biały sezam i suszone owoce goji – znany superfood. Nasza hurtownia HoReCa dzięki szerokiemu asortymentowi zachwyci wszystkich restauratorów i szefów kuchni – niezależnie od charakteru ich karty dań!

Bakalie orzechy i suszone owoce