Szkolenie i pokaz kulinarny Les Vergers Boiron w Kuchniach Świata

26 października 2017 r.

26.10. 2017 mieliśmy przyjemność gościć w naszej siedzibie w Czosnowie pod Warszawą przedstawicieli i specjalistów z Les Vergers Boiron - francuskiego producenta mrożonych musów owocowych. Doradca kulinarny Jean-Christophe Duc poprowadził interesujące szkolenie połączone z pokazem kulinarnym i słodką degustacją.

 

Musy owocowe Les Verges Boiron są produkowane z uwzględnieniem ścisłej selekcji surowców pozyskiwanych w momencie ich optymalnej dojrzałości z najlepszych miejsc z całego świata, zgodnie z najnowszymi technologiami przetwórstwa owocowo-warzywnego, w ultra-nowoczesnej fabryce w Valence we Francji. Dzięki procesowi głębokiego zamrażania musy zachowują oryginalne właściwości świeżych owoców i warzyw, a także posiadają długi okres przydatności, a co za tym idzie, są bez problemu dostępne przez cały rok.