Smart Cuisine – nowy konkurs Fundacji Klubu Szefów Kuchni

25 marca 2021 r.

"Smart Cuisine" to nowy konkurs Fundacji Klub Szefów Kuchni, która jest jego organizatorem, a my, jako Kuchnie Świata, jesteśmy sponsorem nagród pieniężnych dla zwycięzców za: 1 miejsce - 8.000 zł, 2 miejsce - 3.000 zł, 3 miejsce - 1.000 zł oraz nagród rzeczowych.

poster02 fbcover large

"Smart Cuisine" to nowy konkurs Fundacji Klub Szefów Kuchni, która jest jego organizatorem, a my, jako Kuchnie Świata, jesteśmy sponsorem nagród pieniężnych dla zwycięzców za: 1 miejsce - 8.000 zł, 2 miejsce - 3.000 zł, 3 miejsce - 1.000 zł oraz nagród rzeczowych.

Konkurs „Smart Cuisine – dania dietetyczne”, skierowany jest przede wszystkim do kucharzy, dla których zdrowe i smaczne gotowanie jest istotnym elementem życia zawodowego. Zadaniem konkursowym będzie przygotowanie dania pod hasłem: „Karotenoidy - naturalne barwniki w warzywach i owocach strażnikami parametrów zdrowia”. 

Celem konkursu „Smart Cuisine – dania dietetyczne” jest poszerzanie wiedzy związanej ze świadomym, zdrowym odżywianiem. Organizator tym samym zachęca do poszukiwania informacji, potwierdzających bezpośredni związek pomiędzy codzienną dietą, a kondycją organizmu człowieka. W konkursie mogą wziąć udział osoby pełnoletnie, na co dzień pracujące w gastronomi, zamieszkałe na terenie RP lub poza granicami Polski. Uczestnicy startują indywidualnie lub w parze z pełnoletnim pomocnikiem. Na wykonanie zadania konkursowego będą mieli 60 minut.

Uczestnicy zmierzą się z zadaniem konkursowym już pojutrze, 27 marca 2019 r., podczas Eurogastro w Ptak Warsaw Expo w podwarszawskim Nadarzynie.

Kibicujemy i trzymamy kciuki Niech zwyciężą najlepsi! :)