PL EN Wybierz język Unia Europejska
Wyszukaj: Zaawansowane

Sukiyaki z rostbefu

Składniki dla 2 osób:
 
250 g makaronu ryżowego,
sól i pieprz,
300 g rostbefu,
2 marchewki,
100 g pieczarek,
200 g kapusty pekińskiej,
1/2 puszki pędów bambusa,
2 łyżki oleju do wok,
200 ml sosu do Sukiyaki.

Krok po kroku:
 
Zagotuj 1 l osolonej wody. Zdejmij z ognia, mocz makaron przez 2-3 min, odsącz. Pokrój rostbef w paski.
Umyj warzywa. Pokrój marchewki i pieczarki w cienkie plasterki, a kapustę pekińską w paski. Odsącz pędy bambusa.
Rozgrzej olej w woku i smaż rostbef przez 1 min na dużym ogniu. Wyjmij mięso, ale nie doprowadź do jego schłodzenia.
Na pozostałym w woku oleju smaż warzywa przez 2 min na dużym ogniu. Dodaj sos do Sukiyaki i gotuj warzywa na małym ogniu przez 5 min.
Włóż rostbef z powrotem do woka i całość zagrzej. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Podawaj mięso z makaronem ryżowym.
 
Japonia
smak: łagodny
czas przygotowania: 20 min


.

Produkty użyte w przepisie:

.