PL EN Wybierz język Unia Europejska
Wyszukaj: Zaawansowane

Pieczony kurczak Tikka Masala

Składniki dla 2 osób:
 
- 3 pomidory,
- 100 g ciecierzycy lub kukurydzy z puszki,
- 2 nogi kurczaka,
- 2 kawałki kurczaka,
- sól i pieprz,
- 1 opak. pasty przyprawowej do Tikka Masala.

Krok po kroku:
 
Rozgrzej piekarnik do 160 °C.
Pokrój pomidory w cząstki i ułóż je w naczyniu. Odsącz ciecierzycę lub kukurydzę i opłucz pod zimną wodą. Odsącz i ułóż na pomidorach.
Części kurczaka posyp solą i pieprzem, pokryj pastą przyprawową i umieść w naczyniu. Wstaw do piekarnika i piecz przez 45 min, aż się zarumieni.
Doskonałe z ryżem basmati lub smażonymi strączkami młodego groszku.

Indie
smak: łagodny
czas przygotowania: 55 min

.

Produkty użyte w przepisie:

.