PL EN Wybierz język Unia Europejska
Wyszukaj: Zaawansowane

Aktualności

  • Weganizm – czyli dieta roślinna

    dodano 17/10/2019 11:06

    Zdrowy styl życia stał się hasłem, które w dzisiejszych czasach towarzyszy nam na co dzień i niemal na każdym kroku – słyszymy o nim w mediach, czytamy w prasie, rozmawiamy o nim z rodziną i znajomymi. Zdrowy styl życia propagują osoby znane i szanowane, gwiazdy, trendsetterzy, blogerzy kulinarni, a nawet ...

    Czytaj więcej...
  • Promocja POZNAJ SMAKI KOREI

    dodano 09/08/2019 08:31

    Już w najbliższy poniedziałek 12.08.2019 r., w naszych delikatesach w Łodzi i Wrocławiu rusza promocja oryginalnych produktów koreańskich oraz tradycyjnej kuchni koreańskiej, pod hasłem POZNAJ SMAKI KOREI!    Promocja potrwa aż trzy pełne miesiące i odbędzie się w naszych delikatesach zlokalizowanych w centrach handlowych Manufaktura w Łodzi oraz ...

    Czytaj więcej...
  • Kuchnie Świata sponsorem konkursu kulinarnego ARCHIMAGIRIUS

    dodano 03/07/2019 11:26

      W dniach 11-13.07.2019 r., w Zamku Gniew na Mazurach, odbędzie się Konkurs Kulinarny ARCHIMAGIRIUS, którego Kuchnie Świata są jednym ze sponsorów. W konkursie, tak samo ważne jak smak potraw, będą przebieg procesu tworzenia oraz skuteczność zarządzania zespołem przez lidera drużyny. Organizatorzy od roku intensywnie pracują nad ...

    Czytaj więcej...
  • Raport medialny Konkursu POLAND SUSHI CUP 2019

    dodano 28/06/2019 13:43

      Pierwsza, zakończona sukcesem edycja Konkursu POLAND SUSHI CUP 2019, którego byliśmy partnerem organizacyjnym, już za nami!  Z przyjemnością udostępniamy raport medialny - prosimy kliknąć TUTAJ.            

    Czytaj więcej...
  • Szkolenia Masterclass z Michel Willaume - słynnym francuskim mistrzem cukiernikiem

    dodano 10/06/2019 16:05

      Na specjalne zaproszenie Kuchnie Świata oraz Les vergers Boiron, już w lipcu w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej ASHANTI ATELIER w Łodzi, odbędą się dwa szkolenia z Michel Willaume - słynnym francuskim cukiernikiem, zdobywcą tytułu "World Pastry Champion Lyon 2001" i twórcą marki "Think Pastry": dwudniowe Hands-On Masterclass, w dniach 10 ...

    Czytaj więcej...
  • Kuchnie Świata partnerem organizacyjnym konkursu POLAND SUSHI CUP 2019

    dodano 20/05/2019 13:36

    Kuchnie Świata są partnerem organizacyjnym niezwykłego wydarzenia - pierwszej edycji konkursu POLAND SUSHI CUP, który odbędzie się już 15 czerwca 2019 r. w Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal w Warszawie. Zwycięzca konkursu będzie reprezentował Polskę podczas finału WORLD SUSHI CUP w Tokio, w dniach 21-23 sierpnia 2019 r. Konkurs POLAND ...

    Czytaj więcej...
  • Smart Cuisine – nowy konkurs Fundacji Klubu Szefów Kuchni

    dodano 25/03/2019 14:56

    "Smart Cuisine" to nowy konkurs Fundacji Klub Szefów Kuchni, która jest jego organizatorem, a my, jako Kuchnie Świata, jesteśmy sponsorem nagród pieniężnych dla zwycięzców za: 1 miejsce - 8.000 zł, 2 miejsce - 3.000 zł, 3 miejsce - 1.000 zł oraz nagród rzeczowych. Konkurs „Smart ...

    Czytaj więcej...
  • Kuchnie Świata - certyfikowany importer i dystrybutor oryginalnych japońskich produktów

    dodano 07/03/2019 12:03

    Wczoraj 6.03.2019 r. firma Kuchnie Świata jako dystrybutor oryginalnych japońskich produktów, spełniła wszystkie wymagania i otrzymała certyfikat podczas uroczystości zorganizowanej przez MAFF - Japońskie Ministerstwo Rolnictwa, Leśnictwa i Rybołówstwa. Nie będziemy ukrywać, że jest nam z tego tytułu bardzo miło i że jesteśmy dumni. :-)  

    Czytaj więcej...
  • Seminarium sushi z mistrzem Hirotoshi Ogawa w Szkole Kulinarnej Ashanti

    dodano 08/06/2018 11:07

    W dniach 5-6.06.2018 r. odbyło się dwudniowe seminarium sushi z mistrzem Hirotoshi Ogawa w Szkole Kulinarnej Ashanti, którego to seminarium mieliśmy zaszczyt być partnerem. Seminarium sushi zakończyło się egzaminem Sushi Proficiency Certificate / Sushi Skills Institute i All Japan Sushi Association. Do egzaminu przystąpiło 30 Sushimasterów z ...

    Czytaj więcej...
  • Lexus Hybrid Cuisine - największe wydarzenie kulinarne

    dodano 19/04/2018 14:46

      W dniach 11-13 kwietnia 2018 r., mieliśmy przyjemność jako partner wziąć udział w niezwykłym, aż trzydniowym wydarzeniu kulinarnym, Lexus Hybrid Cuisine. Imprezę zaszczyciły swoją obecnością międzynarodowe gwiazdy świata kuchni, do Warszawy z czterech stron świata przyjechało siedmiu wybitnych szefów kuchni, wyróżnionych w sumie aż dziesięcioma gwiazdkami Michelin, a ...

    Czytaj więcej...
  • II impreza po hasłem „Nowości i Smaki z Kuchniami Świata”

    dodano 16/03/2018 15:12

    13 marca 2018 r. odbyła się już druga zorganizowana przez nas impreza (warsztaty i mini-targi) pod hasłem „Nowości i Smaki z Kuchniami Świata” dla Naszych Klientów z regionu Warmii i Mazur: Mikołajki, Ruciane Nida, Pisz, Giżycko, Mrągowo, Olsztyn i okolice. Serdecznie dziękujemy za gościnę Hotelowi Mikołajki w Mikołajkach, Panu ...

    Czytaj więcej...
  • Impreza po hasłem „Nowości i Smaki z Kuchniami Świata”

    dodano 26/02/2018 14:41

    19 lutego 2018 r. odbyła się zorganizowana przez nas impreza (warsztaty i mini-targi) pod hasłem „Nowości i Smaki z Kuchniami Świata” dla Naszych Klientów z regionu Białegostoku, Suwalszczyzny i okolic. Serdecznie dziękujemy za gościnę Restauracji KAWELIN w Białymstoku, Panu Robertowi Malinowskiemu, Szefowi Kuchni Panu Krzysztofowi Półtorakowi oraz wszystkim ...

    Czytaj więcej...
  • Szkolenie i pokaz kulinarny Les Vergers Boiron w Kuchniach Świata

    dodano 26/10/2017 14:26

    26.10. 2017 mieliśmy przyjemność gościć w naszej siedzibie w Czosnowie pod Warszawą przedstawicieli i specjalistów z Les Vergers Boiron - francuskiego producenta mrożonych musów owocowych. Doradca kulinarny Jean-Christophe Duc poprowadził interesujące szkolenie połączone z pokazem kulinarnym i słodką degustacją. Musy owocowe Les Verges Boiron są produkowane z uwzględnieniem ...

    Czytaj więcej...
  • Łódzkie Nagrody Kulinarne 2017 rozdane – znamy najlepsze łódzkie restauracje

    dodano 10/10/2017 12:57

    W czwartek 28 września, podczas uroczystej gali w hotelu Tobaco wręczono Łódzkie Nagrody Kulinarne – wyróżnienia dla najlepszych restauracji, kawiarni i osób związanych z lokalną gastronomią. Kuchnie Świata wzięły udział w wydarzeniu po raz drugi zorganizowanym przez portal Jemy w Łodzi, którego ideą jest promocja łódzkich ...

    Czytaj więcej...
  • Kuchnie Świata mocno wchodzą na rynek tradycyjnych produktów hiszpańskich

    dodano 24/01/2017 14:55

    Od lutego tego roku Kuchnie Świata mocno weszły na rynek produktów hiszpańskich, tym samym uatrakcyjniając i rozszerzając swoją, i tak już bardzo bogatą ofertę o wyroby z tego pięknego, słonecznego regionu Europy takie jak: oryginalne wędliny, sery, oliwy, oliwki w różnej postaci, przyprawy oraz oczywiście ryby i owoce ...

    Czytaj więcej...
  • Kuchnie Świata w akcji Gotuj z sercem dla WOŚP!

    dodano 24/01/2017 10:21

    Kuchnie Świata wzięły udział w akcji Gotuj z sercem dla WOŚP! 15 stycznia odbył się jubileuszowy 25 Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Od ćwierć wieku ta wielka akcja czynienia dobra jednoczy Polaków. W tym roku dla Orkiestry zagrali nie tylko muzycy, ale również czołowi szefowie kuchni w ...

    Czytaj więcej...
  • Impreza Otwarcia Nowej Hali Magazynowej w Czosnowie

    dodano 13/09/2016 15:43

    W sobotę 10 września 2016 r. na terenie biura handlowego Kuchnie Świata S.A. w Czosnowie odbyło się uroczyste otwarcie nowej hali magazynowej. Gala otwarcia rozpoczęła się symbolicznym przecięciem przez Prezesa Ryszarda Dymnego czerwonej wstęgi. Wśród zaproszonych znaleźli się honorowi goście: Wójt Gminy Czosnów Pan Antoni Kręźlewicz ...

    Czytaj więcej...
  • L'Art de la Cuisine Martell 2016

    dodano 15/03/2016 15:39

    5 marca tego roku na Zamku w Rynie odbył się XIV Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, którego partnerem byliśmy po raz kolejny. W jednym z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju wzięło w tym roku udział aż 16 drużyn reprezentujących restauracje z całej Polski. Kulinarnym ...

    Czytaj więcej...
  • I Konkurs Kulinarny "Smaki Dziczyzny"

    dodano 18/02/2015 10:51

    Serdecznie zapraszamy na I edycję konkursu kulinarnego „SMAKI DZICZYZNY” organizowanego przez wieloletniego szefa kuchni, pasjonata myślistwa i miłośnika dziczyzny - Artura Świerżewskiego.Konkurs odbędzie się 25 marca 2015 roku, pierwszego dnia 19. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska na ulicy Marsa 56c w Warszawie.Celem konkursu jest ...

    Czytaj więcej...
  • Kuchnia Polska na Mazowszu 2014

    dodano 14/11/2014 11:09

    28 listopada 2014 w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie odbędzie się finał ogólnopolskiego konkursu gastronomicznego "Kuchnia Polska na Mazowszu 2014". Konkurs adresowany jest do uczniów szkół gastronomicznych, a jego celem jest kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej tradycji kulinarnej. Przedstawiciel Kuchni Świata - Dariusz Richter poprowadzi ...

    Czytaj więcej...
  • III Kulinarny Rajd Mistrzów

    dodano 14/11/2014 10:36

    Dnia 21.11.2014 we Wrocławiu odbędzie się III Kulinarny Rajd Mistrzów. Kuchnie Świata są jednym ze sponsorów tego niezwykłego wydarzenia organizowanego przez Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels & Resorts, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni. Szczegóły dotyczące konkursu znajdują się na ...

    Czytaj więcej...
  • Chefs Fight Poland 2014 - konkurs kulinarny

    dodano 25/09/2014 14:33

     Chef`s Fight Poland 2014 to pierwsza edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego dla Kucharzy i Szefów Kuchni nie bojących się wyzwań i ceniących zdrową rywalizację. Tytuł edycji 2014: I Ogólnopolski Konkurs Kulinarny w Przyrządzaniu Potraw z Wołowiny Podkarpackiej. Przedmiot konkursu: Danie główne: mięso wołowe Deser: czekolada Czas ...

    Czytaj więcej...
  • RYBKĘ NA ZDROWIE

    dodano 25/07/2014 10:36

    5 lipca 2014 braliśmy udział w VII Mazurskim Festiwalu Rybnym "Rybkę na zdrowie".  

    Czytaj więcej...
  • L'Art de la Cuisine Martell 2014

    dodano 05/03/2014 09:26

    W dniu 01.03.2014 na Zamku w Rynie odbył się XII Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej. Po raz kolejny Kuchnie Świata były partnerem tego wyjątkowego wydarzenia. 16 drużyn reprezentujących restauracje z całej Polski rywalizowało o tytuł najbardziej uzdolnionych kucharzy. Zwycięzców - Daniela Olasa i Dawida Szkudlarka ...

    Czytaj więcej...
.