PL EN Wybierz język
Wyszukaj: Zaawansowane

O nas

LUDZIE

Technolog żywności, absolwent SGGW, ukończył Wydział Handlu Zagranicznego na SGPIS (obecnie SGH). Firmę w Polsce powołał w 1990 roku po powrocie z Berlina Zachodniego, gdzie pracował 5 lat jako polski attaché handlowy przy Misji Wojskowej w Berlinie.

Ryszard Dymny
Prezes Zarządu

Absolwent Politechniki Warszawskiej oraz MBA Warsaw University of Technology, dyplom ACCA. Poprzednio audytor finansowy w KPM oraz PricewaterhouseCoopers. W Kuchniach Świata od 2000 roku, odpowiedzialny za finanse.

Jarosław Rymuszka
Wiceprezes Zarządu

Absolwentka SGGW na Wydziale Zootechnika. Ukończyła studia podyplomowe w Akademii Leona Koźmińskiego na kierunku Zarządzanie i Marketing.
W Kuchniach Świata od 2011 roku.

Maria Dymna-Chojnacka
Dyrektor Zarządzający

Absolwentka Wydziału Ekonomii UMCS w Lublinie oraz Akademii Ekonomicznej w Poznaniu. Od 2007 roku piastuje stanowisko Głównej Księgowej.

Anna Białas
Główna Księgowa

Absolwent Instytutu Inżynierii Chemicznej i Procesowej PW. W firmie od 2002 roku jest specjalistą od technologii żywności, towaroznawstwa i sztuki kulinarnej.

Dariusz Richter
Dyrektor ds. Rozwoju

Absolwentka SGGW, technolog żywności. Z Kuchniami Świata związana od 1994 roku, zarządza Działem Windykacji.

Beata Piątkiewicz
Szef Działu Windykacji, Sprzedaży i Transportu Centralnego

Ukończyła Wyższą Szkołę Zarządzania w Warszawie.
Z Kuchniami Świata związana od 1996 roku. Zarządza sześcioma oddziałami handlowymi na terenie Polski.

Joanna Kołodziejczyk
Dyrektor Handlowy

Absolwent Uczelni Warszawskiej im. Marii Skłodowskiej-Curie. Z firmą Kuchnie Świata związany od 2007 roku. Odpowiedzialny za współpracę z sieciami handlowymi.

Grzegorz Lechowski
Dyrektor do Spraw Sieci Handlowych

Absolwent SGGW, technolog żywności. Z Kuchniami Świata związany od 2003 roku. Odpowiada za ogólnopolską sieć delikatesów Kuchnie Świata.

Paweł Szostak
Dyrektor Sklepów Własnych

Absolwent UW oraz SGH. W Kuchniach Świata od 2008 roku. Odpowiedzialny za całość procesów zakupowych w firmie, w tym przede wszystkim za zakupy kontenerowe z poza UE.

Marcin Wyszkowski
Dyrektor Działu Zakupów


 

MISJA

Kuchnie Świata S.A. są dystrybutorem artykułów spożywczych dla segmentu HoReCa.
Naszą misją jest zaspokojenie wszelkich, nawet najbardziej wymyślnych oczekiwań gastronomicznych klientów.
Działamy na polskim rynku od ponad 20 lat. Jesteśmy najbardziej wyspecjalizowanym dostawcą w branży gastronomicznej, szczególnie w kuchni azjatyckiej. 
Naszym celem jest dostarczenie klientom produktów o autentycznym smaku i zapachu. Oferujemy odbiorcom w całym kraju najwyższej jakości produkty spożywcze. Wiedza oraz wieloletnie doświadczenie w imporcie artykułów spożywczych z najdalszych zakątków świata uplasowała Kuchnie Świata na pozycji lidera. Naszą przewagą są bezpośrednie kontakty z producentami markowych produktów oraz wyrobów spożywczych na wszystkich kontynentach. Właśnie dzięki temu możemy dostarczyć na rynek najwyższej jakości egzotyczne towary po najbardziej konkurencyjnych cenach. 

Dziś portfolio naszych produktów dedykowanych dla rynku HoReCa liczy ponad 1600 pozycji i cały czas rośnie. Posiadamy największy w Polsce asortyment ryb oraz owoców morza.

Kuchnie Świata dysponują własną nowoczesną bazą magazynowo-logistyczną oraz nowoczesną flotą transportową

 Naszym klientom zapewniamy:

  • szeroki asortement,
  • najwyższą jakość produktów od najlepszych producentów,
  • konkurencyjne ceny,
  • ciągłość dostaw,
  • szybką realizację zamówień,
  • bezpieczeństwo i higienę,
  • szkolenia oraz doradztwo.

Nasz personel posiada ogromne doświadczenie w branży gastronomicznej.
Pomaga w wyborze najlepszej oferty, dopasowanej do potrzeb klienta.

Kuchnie Świata są rzetelnym i wiarygodnym partnerem, który jasno określa zasady współpracy.

.