Nasze wieloletnie doświadczenie w zaopatrywaniu gastronomii ujawniło jak duże jest zapotrzebowanie na oferowane przez nas produkty wśród klientów indywidualnych. To właśnie w odpowiedzi na ich oczekiwania powstała sieć naszych delikatesów. Mieszczą się one w Warszawie, Konstancinie Jeziornej koło Warszawy, Krakowie, Wrocławiu, Gdańsku, Łodzi i Poznaniu. Prowadzimy także sklep internetowy.
W marcu naszym HITEM MIESIĄCA jest oryginalna japońska HERBATA MATCHA MARUYAMA w promocyjnej cenie tylko 21,90 zł za opakowanie 100 g.
Matcha to wysokogatunkowa zielona herbata w proszku, która jest najzdrowsza ze wszystkich gatunków zielonych herbat. Tak przekonują naukowcy, którzy od wielu lat badają właściwości lecznicze matchy, na które z pewnością ma wpływ proces produkcji. Dwa, trzy tygodnie przed zbiorami krzewy są osłaniane przed słońcem, dzięki czemu ich wzrost jest spowolniony. W tym czasie liście nabierają bladego odcienia zieleni i wytwarzają aminokwasy, dzięki którym herbata jest słodsza i bardziej aromatyczna. Zebrane liście są suszone, a potem starte na intensywnie zielony proszek. Dzięki temu procesowi matcha jest słodsza i bardziej aksamitna niż standardowa zielona herbata.
PROZDROWOTNE WŁAŚCIWOŚCI MATCHY
Nie warto zwlekać, bo liczba zapasów promocyjnych jest ograniczona!
* Oferta ważna w dniach 01-31.03.2024 r. lub do wyczerpania zapasów w sklepach stacjonarnych i w sklepie internetowym.
Z myślą o naszych najbardziej lojalnych Klientach stworzyliśmy Kartę Stałego Klienta. Posiadaczom kart oferujemy stały rabat na każdorazowe zakupy w wysokości 10% obowiązujący przez cały rok od dnia wydania karty. Szczegółowe informacje oraz zasady promocji są określone w treści regulaminu zamieszczonego poniżej.
REGULAMIN KART STAŁEGO KLIENTA DLA SIECI DELIKATESÓW KUCHNIE ŚWIATA (pobierz plik PDF)
Bony Prezentowe są do nabycia w każdym Sklepie Kuchnie Świata na terenie całego kraju. Bony Prezentowe wydawane są o następujących wartościach: 50 zł, 100 zł 200 zł, 300 zł.
Regulamin Bonów Prezentowych Kuchnie Świata (pobierz plik PDF)
Składniki:
Krok po kroku:
Odsącz i pokrój tofu w kostkę.
Przetrzyj grzyby ręcznikiem papierowym. Odkrój nóżki grzybów shiitake. Pokrój wszystkie grzyby w cienkie plasterki. Umyj dymkę i pokrój w cienkie plastry.
Rozgrzej olej na patelni. Smaż grzyby przez 3 min.
Dodaj tofu i smaż jeszcze 1 min.
Wlej 415 ml wrzącej wody i dodaj zawartość obu saszetek. Gotuj zupę na małym ogniu przez 10 min.
Bezpośrednio przed podaniem dodaj do zupy wino ryżowe i dymkę.
Japonia
smak: łagodny
czas przygotowania: 20 min
przepis: dla 2 osób